4 Temmuz 2013 Perşembe

24. Ay Kontrolü



Şöyle bir baktım da genelde doktor kontrolünden kontrolüne bir şeyler yazmışım. Aslında daha çok şey yazmak istiyorum ama  maalesef olmuyor. Kendime ait bir bilgisayar aldığımda umarım daha çok yazabilirim. Neyse gelelim asıl konumuza. Artık tam tamına 2 yaşındasın kuzum.Ama bana göre hala çok küçüksün. Bu arada gelişimin hızla devam ediyor. Artık baya baya cümleler kuruyorsun.Renkleri, 10'a kadar saymayı, nesneleri, eşyaları, hayvanları, sebzeleri, meyveleri, şekilleri vs. bir çok şeyi biliyorsun.Hatta bazen ufaktan sorular soruyorsun.

 2 yaşına tam bir hafta kala yıllık izne ayrıldık ve Akçakoca'ya gittik. Çok güzel bir 10 gün yaşadık. Geçen sene deniz ve havuza hiç girmek istemediğini düşünürsek bu sene yine geçen seneye göre iyiydin. Havuza girmekten çok keyif aldın. Denizden de başta ürktüysen de sonradan alıştın. Biraz daha büyüdüğünde bence çok seveceksin gibi geliyor. Bu tatil hepimize çok iyi geldi.Özellikle babaannen çok sevindi. Kuzenin Nevra ile de baya bir kaynaştın. Hatta bir ara peşinden ayrılmıyordun. Akşamları dondurma sefamızdan bahsetmiyorum. Dondurmaya bayılıyorsun resmen. Dondurmacının  önünden geçerken dondurma dondurma diye diye ölüyorsun. Tabi haliyle her gün dondurma yemek için sahilde akşam gezileri yaptık. Hatta bazen ikinciye dondurma istediğin bile oldu. Dondurma yemekte de baya bir ustalaştın. Artık külahını sonuna kadar yiyorsun. Külahın yanından akanları yalamalar falan :) Biz de oturup seni izliyoruz. Bu arada 22 Haziran günü  yani 2. yaş doğumgünün de Akçakoca'da olduğumuz döneme denk geldiğinden, bu sene doğumgününü orada babaannen ve halanlarla birlikte kutladık.Babaannen sana çok güzel bir pasta yaptırdı. O akşam Nevra'nın sana yaptığı balon partisi ile de baya bir eğlendin.Velhasıl arada 2 yaş ağlama krizleri ve inatlaşmalar yaşasak da çok güzel bir 10 gün geçirerek evimize döndük. Dönüşte bizi 2 yaş doktor kontolü bekliyordu. 2 yaşındaki kilon  11600 ve boyun da 92 cm olmuş kuzum. Boyun yine yaşıtlarının üzerinde. Ama kilon birazcık az dedi doktorumuz. 21. aya göre sadece 200 gram almışsın. Ama boyun 5  cm uzamış. O yüzden  doktorun çok da önemsemedi. Bir de bu ay  son aşını oldun. Artık 4 yaşına kadar aşın yokmuş. Doktorumuz bu ay rutin yapılan tahlillerini yaptırdı. Çok şükür değerlerin de çok iyi.


Bu dönemlerdeki yeni gelişmelere gelince,

-Artık baya baya şarkı söylüyorsun.Söylediğin şarkılar arasında benim sana sürekli söylediğim yavrusu kuzusu ninnisi, gökyüzünde bir yıldız, Ali Baba'nın Çiftliği,  Pepenin babam şarkısı
-Senle birlikte fış fış kayıkçı, kutu kutu pense, deve cüce oynuyoruz.
-Çok güzel masal anlatıyorsun. Bir tane kaplan varmış diye başlayarak. Bu masalları da anneannen öğretmiş.
-Bir de sana okuduğumuz kitapları aynen sana nasıl anlatıyorsak sen de bize aynı şekilde anlatıyorsun. Hatta bazen hafızan beni şaşırtıyor gerçekten.
-Oyuncaklarınla daha uzun oynuyorsun. Hayal gücün gelişiyor yavaş yavaş. Mesela herhangi bir nesneyi şapka yapıyorsun kafanın üstüne koyuyorsun falan. Ya da bir çubuk bulup, portakal suyu içiyorum diyorsun. Aslında öyle bir şey yok :)

İşte böyle canım kızım. Çok şükür her şey yolunda. Hep sağlıklı sıhhatlı mutlu bir yaşamın olması için dua ediyorum.  Seni çok seviyorum.

Hiç yorum yok: